Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dostihy 2012

DG DogGear Race of Champions
Kolín 2.6.2012 - trénink

Přesně po roce míříme na ovál. Vše je neplánované a já 2 dny před běháním uvažuju, že zajedeme na dostihovou dráhu opět pokusit štěstí na ovále. Předpokládám, že pojedu sama, ale k velkému překvapení se připojují všichni vč. mamky! Což je velká událost, pěkně dlouho s námi na psí akci nebyla. Ráno sice váhá, zda má jet, ale nakonec je vše nachystáno a jede se v plné sestavě.
Můj plán nahlásit jen Gebču se mění ráno na přejímce a dopřeji radost i Bahčovi. Než se nadějeme, tak je vyhlášen začátek sólových běhů a my jsme nachystaní, takže jdeme hned na řadu, za námi se již vytvořila fronta. Jako první jde Gebča, která nedočkavě řve na celé okolí. Běží z malých boxů, krásně vybíhá a letí, ve své "kritické" zatáčce mírně přibrzďuje, ale návnadu má stále nadohled, takže běží až do cíle. Mamka se zde hodí, dostává Gebču a já asistuju s vypouštěním Bahči, ten vybíhá a hned to otáčí, jako že si na návnadu v cíli počká. Takže ho rozbýhám a nyní obíhá ovál až do cíle. Možná se mu to fakt na starý kolena podaří!
Teprve teď přijíždí většina ostatních ušáků, takže se vítáme a asistujeme při pouštění ostatních. Seth zkouší licenci, problém má s "nástupem a výstupem" z boxů, ale běh samotný mu problém nedělá. Invi si zatrénoval, Esme si také potrénovala a na řadu jde i mlaďoch Bruno, kterého pouštím ze zatáčky. Jakmile se návnada rozjela, tak si poskočil, proštěknul kladku a doběhl do cíle za paničkou Bárou. V závodě je samotná Fí, tak si svým tempem obíhá ovál a je úspěšně v cíli. Všem to tedy dnes hezky běhá. Gebči kupujeme nový košík na vycházky do města a busu, ukazuje se jak jí to sluší, ale po chvilce už ho sundává.
Zůstáváme do konce prvních rozběhů a pak už na popud maminky balíme a odjíždíme. Míříme ještě do Chlumce vyzvednout naviják pro klub, pak kupujeme jahůdky a jede se domů, já tedy ještě do práce, ale co se dá dělat! 

dscn4788.jpg
Ušáci si zabydlují své nové autíčko