Jdi na obsah Jdi na menu
 


Doppel CACIB Wels (A) 3.-4.12.2011

Jeden z posledních víkendů tohoto roku patřil duo výstavě v rakouském Welsu. Také je to zřejmě naše poslední psí akce v letošním roce, takže si to nemůžeme nechat ujít.
V pátek odpoledne balíme věci a v sobotu ve 3,15 hod. vyjíždíme (já, táta a Gebča) na cestu. Máme domlouveno setkání s ostatními faraonáři v  Č. Budějovicíh a pojedeme všichni spolu. Počasí není nic moc, ale na to, že je prosinec, tak je vlastně krásně. Na Vysočině je to s námrazou, ale čím víc se blížíme k Budějkám, tím je lepší počasí. Všichni se scházíme na domluvené pumpě a můžeme jet.
Jsme určeni jako navigátoři a vedeme kolonu. Jedeme 3 auta (první a poslední dostává vysílačku). Tatínek (jak je známo) moc nespěchá a tak se z třetího vozidla ozývá Léňa, ať zrychlíme, pak zpomalíme ... a tak pořád dokola. Vše se daří a jsme včas v cíli. Parkujeme a zjišťujeme, že to máme pěkný kus k hale, vlastně přes celé výstaviště. No nic, to zvládneme. V hale si najdeme krásné místečko, kde máme dost prostoru jak pro klece, tak pro sezení. Na řadu jdeme až po poledni, takže času je dost. Procházíme stánky a kupuji Gebči plyšového pelikána, kterého ocenila nakonec až doma a na výstavě si ho ani nevšimla. Pomalu se chystáme na samotnou výstavu. Posuzuje česká rozhodčí - paní Dolejšová. Za psy vyhrává CACIBa brácha Gorf. Gebča nemá moc výstavní náladu, ale pc039280.jpgpředvádí se docela hezky a získává V1, CACA. Pak čekáme na ostatní feny a nastupujeme o CACIBa, kde vyhrává ségra Gabbi. Gorf pak získává i BOBa, kde měl jako soupeře nadějného mladého psa Invicta. Čekáme na závěrečky, dobu si krátíme povídáním a venčením pesanů. Venku skoro celý den mrholí a je zima, tak to není na žádné procházky. V závěrečkách nastupuje Gorf a je vybrán do užšího výběru a poté se dostává na bednu BIG-3. Super, gratulujeme a čekáme na Invicta, který soutěží v mladých. Má z toho velkou zábavu, tak bohužel nepostupuje. Tím končí dnešní den na výstavišti. Balíme věci a venku už je zase tma, takže z plánované procházky je cesta přímo na hotel, který máme nějakých 40 km. Rychle se ubytováváme, pak si dáváme večeři a samozřejmě v tomto předvánočním čase nesmí chybět "Mikulášská besídka", která se protáhla do brzských ranních hodin. Chvilka spánku a je tu nedělní ráno.
dscn2630.jpgDáváme si snídani, ale už je čas - balíme věci, venčíme a jedeme opět na výstaviště do Welsu. Tentokrát každý sám. Vystavujeme ve stejné hale i kruhu a dokonce se podařilo zabrat to samé mísečko jako včera, super. Všichni jsou nějací utahaní a tak spíše jen posedáváme a klábosíme. Je poledne a jdeme do kruhu, posuzuje slovinský rozhodčí p.Zidar. Za psy opět vyhrává CACIBa Gorf. Gebča se předvádí lépe než včera, ale bílá náprsenka je opět v "neoblibě", takže bohužel odcházíme s VD. CACIBa získává Fibi a BOBa vyhrává junior Invictus. Gratulujeme ještě jednou. Do závěreček již nezůstáváme, táta musí brzy ráno do práce, takže balíme, loučíme se a jedeme domů. Cesta ubíhá docela rychle, Rakousko projíždíme bez problémů a v Česku nás přivítalo pršení, které neustálo až domů, kam jsme dorazili v sedm večer. Uffff, bylo to náročné, ale víkend jsme si krásně užili. Doma nás přivítali Bahča s Asalkou a také mamka, které musím poděkovat za hlídání ušáků. Gebča zamachovala s pelikánem, který slouží nyní jako nejoblíbenější hračka a hlavně pořád ještě "žije", bez újmy ve švech                                                                                                                        

Výsledky faraonů ZDE

Fotogalerie naše ZDE
Fotogalerie "od Fíbů" ZDE