Jdi na obsah Jdi na menu
 


Internationale & Nationale Zuchtschau - Leipzig 13.-14.9.08

Dvě výstavy v jeden víkend - mezinárodní a národní. To jsme si nemohli nechat ujít - Lipsko není zas taková dálka, takže jsme se vydali na cestu.

V pátek večer jsme sbalili věci, naházeli je do auta a vše bylo připravené na výjezd. Sobotní budíček byl ve 2 hod. ráno, v 2:30 výjezd. Vše se zadařilo a v 4:30 jsme se setkali na benzínce s pražskou posádkou. Kolem 7:30 jsme dorazili na výstaviště Agra, asi půl hodiny jsme uvízli v koloně u výstaviště. Hned po příjezdu jsme potkali Jitku se smečkou. Našli jsme informace a náš výstavní kruh. Ještě jsme řešili neřešitelné, což bohužel odnesla Dafinka, které neuznali certifikát pro pracovní třídu, tak jí přehodili k Asalce do třídy otevřené.

První naše výstava byla mezinárodní. Byli jsme v kruhu s ostatními chrty, kterých bylo 76. Netušili jsme, kdy přijdeme na řadu. V katalogu jsme tyto informace nenašli. Pan rozhočí všechny posuzoval velice pečlivě. V ostatních kruzích už bylo dávno odvystaveno, ale u nás pořad ne. Konečně přišla řada na nás, všichni se předvedli velice pěkně. Asalka byla úžasná. V souboji o CAC a CACIB nám rozhodčí řekl, že je to moc hezká fena, která ale neumí úplně "prodat svoji krásu", takže to stačilo "pouze" na res.CAC a res.CACIB (v Německu je zadávání CACe jiné než u nás). BOBa vyhrál bráška Adýsek, který uspěl i v závěrečných soutěžích, kde obdržel BIG-3. Ještě jednou mu blahopřejeme.

Večer jsme s Jitkou poseděli venku v areálu, kde jsme měli nocleh. Pěkně jsme poklábosili, ale zima byla naším protivníkema a tak jsme zalehli do našich autíček, kde jsme přespávali. Asalka v noci chtěla ven, tak jsme ji pustili a zjistili jsme, že to nebylo "nutné čůrání", ale chuť si jít zalovit - v tomto případě ježky, kteří dojídali zbylé granulky! Naštěstí její poslušnost je občas dobrá, takže jsme ji od ježků rychle odvolali a zase šla spát.

V neděli ráno byl budíček v 7 hodin. Sklidili jsme náš nocleh a auto se opět stalo autem. Vyřídili jsme si v klidu přejímku na národní výstavu, nechali si zapsat do PP včerejší výsledky. Tentokrát jsme šli na řadu jako první. Asalka se předvedla opět moc hezky, ale paní rozhodčí to moc neocenila a i přes pěkný posudek jsme nedostali výbornou. BOB vyhrál opět Adýsek, ale v závěrečných soutěžích už "bednu" neobsadil.

Konečně jsme měli čas na obcházení stánků, kterých tam bylo poskromnu. Ovšem těch pár stánků stálo za to. Bahčovi jsme přivezli nádhernou velikánskou plyšovou žábu (která kupodivu ještě dneska "žije"!). Ceny granulí jsou o dost nižší než u nás, takže jsme nakoupili granulky a také spoustu dobrůtek. Také si Asalka vyzkoušela chůzi na psím trenažeru. Moc jí to nešlo, ale po pár pokusech se velice zlepšila. No je to drahá sranda, takže zůstane asi jen u pokusu a raději budeme chodit na procházky do přírody! Ale to už byl čas na odjezd domů. Se všemi jsme se rozloučili a vydali se směr ČR. Cesta zpět byla také bez problémů, takže jsme byli dle plánu doma!

Určitě jsme v Německu nebyli naposledy, takže se těšíme na příští rok a další Německé výstavy!

 

Náhledy fotografií ze složky Výstavy 2008