Jdi na obsah Jdi na menu
 


1. výstava adoptovaných chrtů - Kolín 10.8.2014

V Kolíně se uskutečnila 1. výstava adoptovaných chrtů a výtěžek z této výstavy putoval zpět na pomoc adopťáčkům organizaci Galgo v nouzi.
34-eliska.jpgDo Kolína jsme dorazili již v pátek večer - jak jinak než po tmě Stejná sestava jak před měsícem - Ivana, Eliška a já. Opět za svitu baterek parkujeme a stavíme ohrádky jak u karavanu, tak u auta a vše je brzy hotové a my můžeme chvíli posedět. V sobotu se zde koná dostih, takže ráno najíždí účastníci závodu. Chvíli jsem zvažovala, zda mám holky taky nahlásit, ale nakonec jsem se rozhodla pro lenošení bez nervů a starostí s hlídáním běhů atd. Počasí bylo akorátní, tak jsme se jen tak povalovali. Po ukončení dostihů jsme se šly vykoupat na pískáč - no nakonec jsem se koupala jen já a pesani, nikdo jiný do vody naplno nešel. Měla jsem s sebou jen Ami a Haničku od Ivany. Aminka do vody šla bez váhání. Bohužel jsme si vybraly špatný břeh, kde byla hned velká hloubka. Tak jsme se přesunuly jinam, kde je sice blbý vlez k vodě, ale jinak není velká hloubka. Ami i zde hezky plavala. Teplo ale moc nebylo, tak jsme šly zpět, aby pesanům nebyla zima. Čekalo nás postavení hrazení na dráze, jelikož v neděli zde pořádáme nechrtí závody a příprava kruhu na výstavu adopťáků, kterou pořádáme také my - NWC. Vše se nám protáhlo kvůli padajícím větvím ze stromu. Zavolali jsme na centrálu hasičů, zda s tím můžou něco dělat, když větvě ohrožují auta a lidi, kteří se zde účastní akcí. Hasiči dorazili, ale odmítli situaci řešit, jen nás vykázali z místa. To jsme odmítli, páč šlo o jednu vysící větev. Za asistence městské policie jsme nakonec museli auta trochu šoupnout, strhli nebezpečné suché větve a zbytek ohraničili páskou. My jsme museli rychle dodělat zbytek přípravných prací a ještě jsme stihli i schůzovat.
19-jana-crhova.jpgNeděle již patřila závodům nechrtů a výstavě adopťáků. Vše máme nachystané a účastníci již přijíždějí. Mám s Ilonou na starosti přejímku. Na výstavu jedou převážně lidičky, kteří na výstavě nikdy nebyli, takže s Ilčou podáváme nejnutnější info o výstavě. Posuzování se ujala Jíťa, která byla vynikající a svou roli zvládla na jedničku. Je nás málo a tak část týmu zajišťovala výstavu a další část dostih. Ale i v tak malém počtu si troufám říct, že obě akce byly vydařené. Já měla funkci vedoucí kruhu. Nebyla jsem zde ale jen jako organizátor, ale i jsem si vystavila Aminku. Ta se předváděla v kategorii Galgo fena třída otevřená. Bylo nás 6 a Ami se i přes svoji bojácnost předvedla suprově. Vlastně všichni pesani zde podali nádherné výkony a ukázali, co vše pro ty své páníčky dokáží a překonali svůj strach. Ami obsadila 6. příčku Všichni účastníci dostali balíček od JK Animals a dárek od Orion Pharma (Aptus). Vítězové tříd obdrželi kokardy od firmy Abrus-Pohár a ti nejlepší poháry od téže firmy a také obojky od Dogipex. Také proběhlo hlasování diváků o sympaťáka výstavy - pohár pro vítěze věnovala organizace Galgo v nouzi. Adopťáčci si pak ještě zaběhli rovinky, každý před během prošel veterinární kontrolou. Někteří běželi bez váhání, jiní trochu přemýšleli, než se rozběhli a další dali přednost svým páníčkům před střapečkem Aminku pouštěla Ivana, po vypuštění trochu zaváhala, ale hned pochopila a co jde a rovinku doběhla. V cíli byli diváci, takže se vydala kousek po ovále, kde spokojeně přišla ke mně.
Po výstavě a odběhání rovinek proběhlo vyhlášení dostihu a pak už se účastníci rozjeli domů. Nás čekalo ještě sbalení věcí a navečer jsme odjížděli také. Musím ještě pochválit svoje pesany. Měla jsem s sebou všechny a byli moc celý víkend moc hodní.
Všem sponzorům moc děkujeme za podporu akcí, vystavovatelům gratulujeme k výsledkům, taktéž sportovcům za výkony na dráze a našemu týmu děkuji za super práci jak v kruhu tak na dráze.

Fotogalerie (zapůjčené foto) ZDE
Video 1 (autor Ladislav Lacina) ZDE - Amistad výstava čas 5:03  

p8100033a.jpg

 

21-zdenci-barvikova---kopie.jpg