Jdi na obsah Jdi na menu
 


Burčákový víkend - Lednice & Dobré Pole 18.-20.10.2013

Podzimní víkendová akce se z mé strany konala jen z důvodu, že nám počasí dovolilo spát ještě v autě. Ale hezky popořádku. Nejdřív byla v tomto termínu naplánovaná výstava, ale jaksi jsme nenašli propozice, tak výstava byla zamítnuta. Poté byla varianta, že pojedeme pouze na trénink NWC (NorthWind Clubu) no a když zmíněné počasí dovolilo, tak z toho byl nakonec celý víkend s celou smečkou. Na cestu jsme vyrazili již v pátek odpoledne. Nebylo to zrovna šťasné řešení, protože dálnice byla pěkně ucpaná a v Brně se jelo jen krokem. Navigace rozhodla, že se jede na Mikulov a ne na Bratislavu. Takže pro mě zcela neznámá cesta, která vedla krásnou přírodou Pálavy. Do Lednice mě GPS navedla spolehlivě, ale neměla jsem tušení, kde v Lednici jsem, takže nastalo trochu bloudění, za Lednicí otočka a pak už mi došlo, kterým směrem to bude ... a naštěstí i bylo. Hned po mě přijela Simča, která už byla na místě dávno, ale když tu nikdo nebyl, tak výletovala s Gallčou. Následovala Ivana s karavanem, Eliška s mámou, Jitka ... a další. Večer bylo posezení, na mě opět dolehla migréna a zima, tak jsme šla brzy spát. V autě nebyla ani zima a topení jsem zapínala až ráno, prakticky těsně před vstáváním.
img_8910.jpgV sobotu se konal poslední Lednický dostih - Zlatý box-Mistrovství ČR. Já jsem na ovál žádného z pesanů nehlásila. Přijel i vipetí kámoš Akim, který běžel poprvé v závodě a bude z něj opravdu kvalitní běžec, což zde předvedl a z velkým náskokem vyhrál finále B. Jitka ho dávala do boxů a tak jsem místo ní vyfásla sedliště, ve kterém jsem zůstala i na další běhy. No i mě to bavilo! Přece jen proč si to také pořádně nevyzkoušet. Po závodech byly i tréninky a tak jsem pustila Gebču a běžel s ní Adýsek. Ten to tedy vzdal hned v první zatáčce. Ale Gebči to pomohlo a přítomnost druhého psa ji donutila oběhnout v plné míře ovál (bez zaváhání či zastavení v zadní zatáčce). Takže já jsem byla nadšená, že to konečně pořádně oběhla! Poté jsme v rychlosti vyzkoušeli nový naviják NWC a pak následovalo rychlé balení a přesun do cca 25 km vzdálené vesničky Dobré Pole, kde bude nedělní trénink NWC. Měli jsme jet všichni spolu, já jela předposlední a za mnou Ivana s karavanem. No ujeli nám hned při výjezdu od dráhy. Navigace ale opět nezklamala a bezchybně nás dovedla na místo, kde již čekal Vítek Černý (který akci tak nějak spáchal). Po dotazu kde je Holoch a spol. bylo řečeno, že ještě nepřijeli. Takže nevíme kudy jeli, ale vlastně jsem rádi, že jsme si jeli po své ose. Netrvalo ale dlouho a i ostatní dorazili. Po tmě jsme postavili vše potřebné a večer bylo naplánované posezení ve sklípku při burčáku. Vítek nám vysvětlil zkratku ke sklípku přes pole. Přijela pro nás ale Eliška (ubytovaní byli rozházení každý na jiném kousku vesnice). Odjezd nám zkomplikoval místní ohňostroj následovaný ještě jedním. Nakonec jsme se ale vyvalily a do sklípku dorazily. Bohužel vzdálenost od psů nám neumožnila dlouhé sezení a tak jsme za nějaké dvě hodinky šly zpátky k autům a karavanům. Naštěstí jsme nemuseli přes pole a paní nás zavedla na místo jinou zkratkou. Tentokrát jsem pro jistotu pustila topení i na noc, ale zima nějak velká ani nebyla, takže topení jen přitápělo.
img_9748.jpgNeděle již patřila coursingu. Ráno jsme nachystali s Vaškem dráhu, holky nachystali zázemí, přejímku atd. Zádrhel byl hned na začátku když malý klučina odmítl půjčit slíbenou čtyřkolku a tak přišel na řadu náhradník - skútr. Vše tedy mohlo začít. Natahování bylo sice pomalejší, ale to se nedá nic dělat. Tahali jsme na bateriovém navijáku, motorák měl přijít na řadu až na konec, kdy se měl testovat. Bohužel bateriák vypověděl službu zrovna v běhu Mistra světa a Mistryně Evorpy - Cassiniho a Haliny. Zastaveni byli bezpečně mezi kladkami. Motorák přišel na řadu tedy hned na ostro a rovnou na dráhové mistry. Jelikož my s Jíťou na něm neumíme, tahal Vašek. Vše dopadlo dobře, pesani si to užili, naviják je otestovaný a teď bude řada na nás s Jíťou, abychom se s ním zžily. Bylo mi líto Bahči, páč již od Lednice byly všude kolem něco jako výstřely. Později jsme zjistili, že jsou to plašiče špačků na vinicích, k tomu ten večerní ohňostroj - no pro Bahču nic moc.  Zvažovala jsem, zda ho vůbec pustím, protože jak se bojí výstřelů, tak má tendenci utíkat bezhlavě pryč. Nakonec to ale trochu přestalo a naši pesani si zaběhli všichni - v prvním kole Gebča s Bahirem. Když jsme šli ke startu, tak začala bohužel znovu střelba. Bahču jsme ale nenechaly zbystřit a lákaly jsme ho na střapeček, který zabral. Pro jistotu běžel s obojkem, kdyby se splašil, tak ať je za co chytit a má na něm adresu, kdyby se zaběhl úplně. Gebina se vyvlíkla na startu z košíku, tak jsme neodstartovali, Bahča byl taky přidržen a povedlo se až na druhý pokus. Potom běžela Asalka sólíčko a taky se jí to povedlo. V druhém kole jsem pustila už jen Gebču na sólíčko, hned po startu vyběhla zkratkou, tak Vašek měl proškolení na navijáku pořadný. V cíli se nechtěla nechat potvora chytit, ale i to se nakonec povedlo. Brzy měli všichni odběháno a tak přišlo na řadu uklizení vybavení, sbalení věcí a poté proběhla ještě členská schůze. Podzě odpoledne jsme vyrazili na cestu domů, která proběhla bez potíží.

Fotogalerie ZDE