Jdi na obsah Jdi na menu
 


Duo voříškiáda Tři Studně - 15.8.2015

Nedaleko od nás se koná 1. ročník Duo voříškiády, která je otevřena nejen pro voříšky, ale i psy bez PP a s PP. Výstava je sice duo - tedy dvě výstavy v jeden víkend, ale v neděli máme klubovou akci, tak se zúčastníme aspoň v sobotu.
dsc_4521.jpgPřihlásila jsem všechny pesany - Bahir s Aslkou do třídy veteránů s PP, Ghebbi - velká fena s PP a Amistad velká fena bez PP. Vystavovalo se ve 3 kruzích (voříšci, psi bez PP a psi s PP). Výstava se koná na Třech Studních u hotelu Horník. Po příjezdu stavíme altán, který nám poskytne aspoň trochu stínu v horkém dni. Jako první jsme šli na řadu s veterány - já s Bahčou, táta s Asalkou. Asalka se vystavuje docela hezky, ale na lepší než 4.-.6. místo to nestačí. Bahča si výstavu jako vždy užívá a postupuje do nejužšího výběru mezi nejlepší 3 a následně si odnáší vítězství v této kategorii a stal se nejlepším veteránem s PP a postupuje do závěrečných soutěží. Pak šla na řadu Gebča a zároveň i Aminka. Já jdu s Aminkou, tak se opět trochu bála a paní rozhodčí nám sdělila poklonu a poděkování, že jsme se ujali lovce ze Španělska a obdiv všem, co se adopcemi zabývají. dsc_4568.jpgByla zde velká konkurence a Aminka se dostala do užšího výběru a obsadila celkově krásné 4.-5. místo. Gebču mezitím vystavoval táta a ta měla obrovské množství konkurence. Dostala se také do užšího výběru a následně také mezi 3 nejelpší ... no a stejně jako Bahča vyhrála svoji kategorii - vítěz kategorie velká fena s PP. Takže také postupuje do závěrečných soutěží. 
Všechny trápí velké horko, chodíme se procházet do stínu. Trvá hodně dlouho, než se vyhlásí všechny soutěže. V závěrečkách byl Bahča v hledáčku rozhodčích, Gebču už výstava nebavila a tak se moc nepředváděla. Štěstí jsme zde ale již neměli a postoupili jiní pejsci. V párech nastoupil Bahča s Gebčou. Ale na Bahču už to bylo v tom horku hodně, přece jen mu je 11 roků a už nechtěl běhat dokolečka, tak si chodili svým tempem. I tak postoupili do užšího výběru, ale tímto naše učinkování skončilo. Velký dík patří organizátorům akce, kteří to zvládli na jedničku a také díky sponzorům, od kterých jsme dostali spoustu dárečků.
Po ukončení celé akce jsme sbalili věci a jeli domů, kde jsem rychle prohodila věci na další akci a jeli jsme do Lednice, kde nás čeká zítra Klubová výstava KFP. Z té je již samostatný článek v sekci výstavy.

Fotogalerie ZDE