Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sranda výstava HafBezObav 13.9.2009

Je neděle ráno a my místo odpočinku vstáváme kolem půl šesté a v 6 hodin jsme již na cestě do Velké Dobré u Kladna. Cesta probíhá v pohodě, až do té doby, kdy se mě táta zeptal, zda mám papíry od auta. V tu chvíli mi pěkně zatrnulo a zjistila jsem, že taštička z dokladama od auta a mojí peněženkou zůstala doma na věšáku. No nic, před náma je ještě daleká cesta do cíle a pak cesta zpět, takže na nejbližším sjezdu z dálnice to otáčíme a vracíme se domů (jen mimochodem měli jsme v tu chvíli za sebou již přes 50 km jízdy). Náš Ferda (auto) frčí o sto šest, ale vše v rámci dopravních předpisů - jsme přece jen bez veškerých dokladů od auta, tak by policejní hlídka nebyla asi moc vhodná! Kolem sedmé hodiny se blížíme k domovu a tak voláme pořadatelům výstavy co se nám přihodilo a zda má cenu ještě vůbec na výstavu jet. Paní Balcarová byla velice ochotná a sdělila, že se nic neděje, že jsme až v půlce výstavního programu, takže ať v klidu dojedeme se zpožděním. Voláme i domů mámě, že potřebujeme taštičku, že za 10 minut dorazíme. Máma nás čeká před domem, rychle dáváme vyčůrat pejsany a rychle se jede do Velké Dobré! 
Před sebou máme skoro 200 km a když se zadaří, tak za dvě hoďky budeme na místě. Ferda zvládá spěšné tempo dobře, spotřeba sice mírně stoupá, ale vše odsýpá. Praha je volná a nová dálnice na K.Vary se nám nyní taky hodí. Přijíždíme na místo výstavy, jezdíme po vesnici a hledáme sokolovnu. Místní roznašečka letáků nás posílá na druhý konec vesnice, kde opravdu sokolovna nebyla. Tak se ptáme další osůbky - místního pána, který prý zná vše, ale sokolovna tu není! Posílá nás na možné místo "výskytu". To ale končí vraty do nějakého soukromého objektu. Takže zvedáme telefon a znovu otravujeme paní Balcarovou, že už jsme sice zde, ale nemůžeme najít místo konání. Ta nás ihned navádí a během 5 minut jsme na místě. Zde nás již vítají slovy "Áááá faraónci jsou již také zde!" Dostáváme program a stavíme základnu. Na místě je něco kolem 60 pejsanů různých plemen a pár kříženců.
Na této výstavě jsou i pejsci, kteří se vystavovali poprvé a tak někteří nevědí co se to po nich vlastně chce. Paní rozhodčí k nim přistupovala velice vstříce a mile, takže pejsci celou výstavu zvládli v pohodě. Rozdělení bylo dle skupin FCI. S námi šli do kruhu ještě Karelský medvědí pes a čau čau. Bahča se předvedl moc hezky, byla to jeho první zkušenost ve výstavním kruhu a na výstavním vodítku. Pamlsky vše jistili a dokonce začali i docházet! Bahča si nechal prohlídnout zuby a také "kulky", které nemá. Pak si dal dvě kolečka v pohybu a opět postoj. Asalka se předváděla taky moc pěkně, jen jí chyběl ten radostný výraz v kruhu. Bahča vyhrává třídu a stává se Vítězem V.sk. FCI, druhé místo Karelský medvědí pes, třetí Asalka a čtvrtý senior čau čau. Bahča odbržel svůj první pohár z výstavy a postoupil do odpoledního finále. Čas si krátíme obědem a odpočinkem.
O přestávce je doprovodný program -
dogfrisbee a obedience. Pejsani jsou šikovní a Bahča si krátí čas lovením myšiček. Je k neudržení a tak má kolem sebe i obecenstvo. Závěrečné soutěže začínají Juniorhandlingem, pokračuje Pejsek šikulka, nejlepší štěně a nejlepší pes výstavy. Bahča se předvádí opět pěkně, je plný energie a hlavně vyžaduje pamlsky. Do užšího výběru již nepostupujeme, ale máme hezkou zkušenost z Bahirkovi první výstavy.
Celý den bylo hezké počasí, které nám zpříjemnilo den. Domů jsme se dostali kolem šesté, cesta byla bez problémů a nakonec nás ani nekontrolovala žádná policejní hlídka, takže by jsme cestu možná zvládli i bez dokladů! Ale to je již jen domněnka a možná by zafungoval zákon schválnosti a my by jsme odjížděli minimálně s pokutou!
Takže příští rok nashledanou!!!

 

Náhledy fotografií ze složky www.pharaoh.rajce.net