Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sranda výstava HafBezObav 16.9.2012

Sranda výstavy pořádanou HafBezObav se účastníme již potřetí. Tentokrát se výstava koná v Praze. Výstavy se můžou zúčastnit i pejsi s PP, bez PP, voříšci i nestandardní jedinci. Je zde i soutěž párů, takže hlásím Bahču a Gebču a opět zkusíme jak jim to spolu půjde. Asalka ty výstavy nemusí, takže zůsává doma.
Ranní cesta je bez problémů, místo nacházíme taky bez problémů. Stavíme základnu pro dnešní den v areálu cvičáku, kde se výstava koná. Pesani jsou seřazeni podle věku do 3 tříd (štěňata, otevřená=dospěláci a veteráni) a podle skupin FCI (zde bez rozlišení zda s či bez PP) + kříženci. Kruhy jsou zde dva - jeden pro třídu otevřenou a druhý pro štěňátka a veteráni. Gebča zastupuje dospěláky a Bahča veterány no a táta se opět ujal role fotografa.
Nevím kdo půjde na řadu dřív, tak uvidíme. Nakonec začíná Gebča. Před vchodem do kruhu jí něco zaujalo natolik, že se rozštěkala (tedy nejen sebe) a nějak nemohla se štěkáním přestat a "bublala" ještě nějakou dobu. Naštěstí při zahájení posuzování její skupiny přestala. Předvedla se ale nádherně, to štěkání ji napružilo, že předvedení byla jedna radost. To se odrazilo i na jejím výsledku - Gebča vyhrála sk. FCI V. a postupuje do závěreček.
Chvíli na to jde do kruhu Bahča. Ten není na výstavní vodítko moc zvyklý, ale vše zvládá. Jedno pomazlení s rozhodčím, prohlídka zubů, uší atd. No co budu vyprávět, ti co Bahču znají ví, že miluje všechny, co ho jdou pomuchlit, takže byl ve svém živlu a na pana rozhodčího hodil svoje oči a své úsměvy! Bahča vyhrává svoji skupinu ve veteránech a postupuje také do odpoledních soutěží.
Po přestávce následuje závěrečné vyhodnocení vítězů a také soutěží. Prvně nastupujeme do soutěže párů. Zde je velká konkurence, zůstáváme mezi nejlepšími čtyřmi páry. Místa na "bedně" jsou ale jen 3. "Brambora" zůstává nám, takže si odnášíme krásné neoficiální 4.místo v soutěži párů a já mám obrovskou radost, že to ušáci zvládli. Je to jejich první společné vystoupení (tedy už jednou to zkusili v Krucemburku, ale tam se jen stálo a neběhalo, takže až dnes by se to dalo nazvat řádnou výstavní premiérou).
Poté již výstava vrcholí a nastupují nejlepší štěňátka, poté veterání, kde je i Bahča. Ten se na bednu nedostává a tak je to ještě na Gebči. Ale ani ona již neměla štěstí. Vítězům blahopřejeme, každý pejsek si to dnes řádně zasloužil. Balíme základnu a odjíždíme maximálně spokojeni. Užili jsme si krásný den, počasí bylo úplně "akorátní", takže možná příští rok nashledanou!!!

Fotogalerie ZDE