Jdi na obsah Jdi na menu
 


Víkendový festík 2013 - 24.-25.8.2013

Letos zkrácená verze Pharaoh Festu s názvem Víkendový festík se konala v domácím prostředí předsedkyně KFP - Rybníčku u Vyškova. Výstava se konala na místním hřišti, zábava probíhala hned vedle ve stánku s posezením a zázemím sportovního areálu a netradiční coursing se běhal kousek nad hřištěm na louce pana starosty. Celý víkend byl prostě super.
Ale hezky od začátku, v pátek jsme vyrazili na cestu. Měli jsme se potkat s Ivanou na dálnici, takže jsme se průběžně domlouvali po telefonu. Jenže tentokrát na výlet vyrazil i Bahča, který prostě potřebuje nutně po cestě čůrat. Takže před nájezdem na dálnici je nucená zastávka na venčení. Tím pádem mi Ivana ujela a já se ji snažíla svižným tempem dohnat. Bohužel provoz byl velký a tak svižné tempo nebylo zase tak svižné, jak bych potřebovala. Celou cestu jsem sice jela v levém pruhu, ale neustále ho někdo brzdil a občas se našel nějakej týpek, co mi tam vrazil těsně před čumákem, takže i brzdy dostávaly záběr. Těsně před domluveným sjezdem se mi konečně  v kopečku ukazuje Ivany karavan. Stihnu to - nestihnu to? ...stihnu! Na sjezdu dělám "myšku" kolem karavanu a jsem tam! Hurá, teď jen trefit, aby Ivana nemusela s karavanem někde vycouvávat. Naštěstí GPS-ka nezklamala a jsme úspěšně v cíli. Zde už je nastoupená Jana a také první příjezdníci Ilona s Petrou. S Ivanou jede ještě nová parťačka Evička. Vymýšlí se parkovací strategie, všichni si nacházíme místa na parkování a po tradičním postavení ohrádek a altánů si sedáme a čekáme na ostatní. Navečer ještě stavíme výstavní kruh, aby se nemuselo ráno vše honit na poslední chvíli.
jana-crhova-1013280_10200748495574950_353852176_n.jpgSobota patří výstavě. Všichni jsou dobře naladěni, počasí je optimální, co víc si přát? Většina pesanů dostává krásné ohodnocení. Gebča se vystavuje v třídě pracovní společně s Barissou, která třídu vyhrává. Gebča dostala docela pěkný posudek a dnes "dojela" na přelínávání - krk má skoro bílý, takže oproti tmavému tělu je to hodně znatelné. Ale i tak si odnášíme res. CAC, takže spokojenost. Občas dostávám do ruky foťák, tak si výstavu užívám opět i za objektivem. Po výstavě probíhá ještě bonitace, následuje členská schůze s vyhlášením soutěží z minulého roku (putovní pohár výstavní a sportovní) - Gebča si odnáší cenu za 2. místo v kategorii faraonů fen (výstavy). Poté je konečně chvilku čas na jídlo a také musíme nachystat dráhu na zítřejší závod. Vše zvládáme, konečně se dostáváme i ke svým pesanům. Pak následuje diskotéka, kde se všichni pořádně vyřádíme. Bohužel kvůli nočnímu klidu není hudba do našich obvyklých ranních hodin, ale i tak jsme si to parádně užili a aspoň budeme čilí na zítřejší závod. 
z60-jana-crhova-67.jpgNedělní klubový "netradiční coursing" byl okoukán u RR-Sportu, kde se běhá na čas. Je to sice název coursing, ale prakticky je to dostih - ovál. Na louce je natáhnutá od startu až za zatáčku síť, nebo nějaká zábrana, aby si to pesani nezkracovali. Běhá se po jednom, startuje se z ruky a měří se stopkami čas od vypuštění psa po zákus v cíli u kuželů. Pesani si to užívají, já oblsuhuji v prvním kole naviják a tak děkuji všem, co mi pomohli s pouštěním mých psů. Všichni běhají úžasně, občas se objevil nějaký závislák na paničce, ale i to k tomu patří. Po doběhnutí přihlášených do závodu následují tréninky a těch teda bylo. Technika funguje, počasí se drží, takže nic nebrání kolu druhému. Nyní obsluhuje naviják Jitka, takže já opětuji pouštění jejich psů. Pak si dávám ty svoje a jsem hotová. V druhém kole si cestu přes síť zkracuje ibizan a následně i Gebina, která se tam nějak zamotává a převaluje, nicméně běží dál. Opět je i druhé kolo tréninků a počasí se nám začíná kazit a přicházejí první kapky. Naviják je přikryt, Jíťa tak nějak taky. Tímto padá i verdikt, že třetí kolo již nebude. Začíná sčítaní výsledků, poté následuje vyhlášení. Gebča se umístila na předposledním místě z fen tj. 7.místo. Bahir s Asalé běželi jen tréninkově, takže bez vyhlášení pořadí. I tak musím pochváli Asalku, že "ovál" vůbec oběhla a pak Bahču, který měl v druhém kole 4. nejlepší čas ze všech (tedy spíše 5. páč galga Domča nebyla bohužel změřena), ale na to, že je to 9. letý senior je to úžasný výkon. Nejrychlejší byla vipetka Amy (trénink), poté faraonky Jesy a Aiwa. V závodě ale vyhrála Jesy (Femme Fatale Farafra), která se stala i absolutním vítězem klubového závodu! Po včerejším BIS z výstavy to byla nejúspěšnější fenka víkendu. Ještě jednou gratuluji! Jelikož tento víkend probíhá i závod silničních motocyklů Velká cena Brna, tak my opozdilci odkládáme náš odjezd na odpolední hodiny, až se Brno trochu vyklidí, takže vše v klidu balíme a ještě posedíme a pokecáme. Odjezd domů byl již přes prázdné Brno, bohužel Jíťa si vykousla mega kolonu před Prahou, kde se stala bouračka a dálnice byla na několik hodin uzavřena. Chudák se domů dostala až někdy ráno!
Janě a celé obci Rybníček patří velké poděkování za možnost uspořádat akci právě zde. Celou dobu nás hostili vynikajícími klobásky, gulášem, pivkem ... no prostě se o nás hezky starali!!! Děkujeme!
Auto foto u článku Jana Crhová
Fotogalerie
ZDE