Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstava - Nové Město na Moravě 13.9.2014 + trhy

p9130593.jpg

Čistě náhodou jsem na FB zahlídla letáček o výstavě v Novém Městě na Moravě - pro voříšky, psi bez i s PP. Máme volný termín, takže neváhám a hlásím Bahču a Aminku. Výstava se koná naproti areálu Medinu, ale přesné místo nevíme. Jelikož je to "co by kamenem dohodil" vyjíždíme ráno v klidu o půl 8, začátek výstavy je v 8. Míjíme Medin, ale místo akce nevidíme, takže zastavujeme pod sjezdovkou a necháme se po telefonu navádět. Místo je ukryté za stromy a vede k němu polňačka. Na místě jsou zatím jenom organizátoři, kteří nás vítají s omluvou, že pozemek je města a to slíbili posekat trávu, což se ale nezdařilo. Výstava bude tedy v trochu vyšší trávě. Intuitivně jsem byla připravená a měla nízké gumágy, což se tedy v mokré trávě hodilo. Je přihlášeno jen 17 pejsků ve 3 kategoriích, takže to bude rychlé. Nakonec ještě někteří nedojeli, takže konečná účast byla ještě nižší. Jako první šli na řadu voříšci. Poté psi bez PP - tedy i naše Amistad, která se bála pana rozhodčího, pohladit se sice nechala, ale v běhu byla hodně nejistá. Obsadila 3. místo (ze tří). Jako poslední šli na řadu psi s PP, což byla nejobsazenější třída. Zde se předváděl Bahča. Ze všech pesanů dnes předvedených byl nejvíce kontaktní s rozhodčím, pěkně běhal i stál, takže svoji třídu vyhrál! 

p9130718.jpg

Poté proběhlo vyhlášení vítězů s předáním cen. Ami i Bahča si odnesli plaketku a dárky od sponzorů a organizátorů. Pak ještě probíhali soutěže a agility, což jsme se už neúčastnili. Rozloučili jsme se a jeli dál.

Po výstavě jsme jeli na náměstí na farmářské trhy. Bahča se klasicky zajímal o vše živé a vše jedné a Ami se zase trochu otrkávala. Po nákupu na trzích jsme ještě prošli náměstí, udělali pár fotek a pak už jsme jeli domů.  

Fotogalerie ZDE 

 

p9130803.jpg