Jdi na obsah Jdi na menu
 


Coursing 2017

Mazaný zajíc, Medlánky
12.3.2017

Po dlouhé době, přesněji téměř po 2 letech jsme se zúčastnili coursingu jako závodníci. Vše bylo neplánované. Eva od Chady mi zavolala, zda nechci jet do Brna na coursing ... no neváhala jsem a hned jsem odsouhlasila, že pojedu - buď jen jako divák, nebo i jako účastník. Pak jsem na to zapomněla a v den druhé uzávěrky jsem si vzpomněla a tak jsem rychle rozhodla, že Gebču nahlásím. Dlouho bojovala s váhou a tak jsem ji na závody ani nebrala, teď se podařilo shodit pár kil, tak to zkusíme, i když je mi jasné, že s mizerným výsledkem.
Přihlášených bylo 6 faraonů (3+3), akorát na titul v obou pohlavích. Nakonec 1 pes nedorazil, tak se běžel bohužel mix. Ale pěkně popořadě, ve Žďáře jsem vyzvedla Evu s Chadyou a mířili jsme do Brna "po staré" přes Tišnov. Vše docela ok. Jdeme na přejímku a já zjišťuji, že jsem zapomněla licenci a začíná rychlo-akce. Domluva na přejímce, že doložíme foto. Volání domů, aby pořídili foto. Zprvu se doma nedaří najít licenci, to se pak povedlo. Začal největší boj, vysvětlení rodičům, jak odeslat fotku. Máma má telefon bez foťáku, táta umí pořídit fotku, ale poslat už ne. Nakonec se po dlouhých minutách na telefonu vše daří a do závodu jsme vpuštěni na základě foto licence.  

img_7012.jpgZávodníci byli rozděleni do dvou bloků. My jsme v tom druhém. Čekáme na rozpis běhů, čas si krátíme jídlem a povídáním. Hurá, rozpisy jsou na světě ... a jaké to zděšení, že faraoni začínají druhý blok. Rychle tedy oblékáme psi a míříme na vzdálenou dráhu. Zde dostáváme vynadáno, že už dávno máme běžet ... to je sice fajn, ale to by musely být rozpisy dřív, abychom to věděli. Gebča běží s Ankhem, 2 senioři. Ovšem Ankh s vynikající kondicí, což se o netrénované Gebči říct nedá. Já jsem ale spokojená, Gebča je v pořádku v cíli, výkon sice ne dokonalý, ale šlo to. Pak je pauza, Lence dochází, že naši "důchodci" musí na druhou veterinární přejímku. Ta se bude konat až později, takže ok. Vše je v pořádku. Čas si krátíme povídáním a venčením. Mám s sebou i Aminku, tak jí beru k dráze, to jí ale nic neříká a v poklidu sleduje vše kolem sebe. Druhé kolo je už zde, na Gebču vyšel solo běh. No její taktizování na to není zrovna nejlepší, ale vše zvládá a do cíle se dostává i v druhém kole. 
Čekáme na vyhlášení výsledků, naše pořadí mi je jasné. Ještě včera bylo nádherné počasí na triko, dnes mrzneme. Nakonec přejíždíme k dráze a na výsledky čekáme v autě. Jde se na to. Gebča jasné 5. místo, před ní Chadya, 3. Amy Mia, 2. Ankh a vítězem se stává Chagy! Všem gratulujeme a rychle míříme do trochu vyhřátého auta a míříme domů, což je již po tmě. Na navigaci mám nastaveno domů, ale musíme vysadit ještě Evu ve Žďáře, což navigace neví a ve tmě mi nedošlo, že jsme na jiné odbočce, než máme být. Pak mi docvaklo, že jsme jinde, takže nastavuji navigaci na Žďár a míříme neskutečnými cestami domů. Uff tady to znám, tak dobrý, vykládáme Evu a my míříme domů.

Fotogalerie zde: http://pharaoh.rajce.idnes.cz/Mazany_zajic%2C_Medlanky_12.3.2017/
Autoři foto: Markéta Sousedíková a Andrea Němcová