Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výlety 2017

Velikonoční pochod
Nové Město na Moravě - Žďár nad Sázavou
14.4.2017

dsc_9978.jpgNa Velký pátek jsme se připojili k Velikonočnímu pochodu pořádaném rodinkou od Bastíka - Jandovými :) Akce začínala na vlakovém nádraží ve Žďáře, přesun vlakem do Nového Města. Protože má Aminka paniku z vlaků, tuto část jsme vynechali a táta nás zavezl do Nového Města, kde jsme počkali na příjezd výletníků. Zde jsem se tedy s Gebčou a Amčou připojila. Celkem nás bylo nějakých cca 12 lidí a 5 psů (jezevčík Madla, kokr "Ejmy", vipet Bastík a naši - faraon Gebča a galgo Aminka). Martina se hned ujala Gebči a já měla Amču, která musela nejdříve pobrat dav cizích lidí, což se docela podařilo a jen občas řešila pánské osazenstvo, když se nečekaně přiblížili. Trasa vedla ke Ski areálu, kde se konají nejen biatlonové závody. Poprvé jsem viděla střelnici zblízka a musím říct, že je to opravdový výkon po fyzické zátěži se trefit do 50 m vzdáleného terče malých rozměrů, klobouk dolů před závodníky. Poté nás čekal nejnáročnější výšlap na Bílou skálu (777 m), poté již to byla pohodička, přes Vlachovice, zkratkou najít červenou značku ... našli jsme žlutou, ale ta vede také domů :) U založeného ohniště se zatopilo a opékali se špekáčky ... na Velký pátek ale většina párek odmítla. Chvilku jsme poseděli a pak přes Lhotku, Plíčka zpět do Žďáru. Zde jsme si zavolali pro odvoz a jelo se domů. Děkuji Martině za pozvání, byla to pěkná procházka.

Fotogalerie zde: http://pharaoh.rajce.idnes.cz/Velikonocni_pochod_Nove_Mesto_-_Zdar_14.4.17/​  

Sasanky u Honzovského potoka
9.4.2017

dsc_9909.jpgJe období kvetení sasanek, jedno místečko máme i na naší obvyklé trase, beru tedy foťák a vyrážíme. Tentokrát beru Asalku a Aminku. Kvůli Asalce volím raději kratší trasu, přece jen měla vloni problémy s nožičkami, tak to nechci přehnat. Sasanky jsou nádherné, akorát v plném květu. Objevují se i blatouchy, no prostě nádhera. Amča opět míří zchladit nožky do potoka a Asalka jí následuje. Procházíme kolem potoka a také dnes nás překvapí nový překop louky. Zdoláváme tedy škarpy a kolem dráhy míříme domů. Asalka mě dala pěkně zabrat, celou dobu byla v tahu a já jsem byla zničená, jak kdybych ušla nějakou dlouhou túru a přitom to byly jen nějaké 3 km. No zřejmě jí podcěňuji a zvládla by daleko delší procházky.

Fotogalerie zde: http://pharaoh.rajce.idnes.cz/Sasanky_u_Honzovskeho_potoka_Vatin_-_9.4.2017/

Jarní procházka Vatín
26.3.2017

dsc_9700.jpgPříroda se probouzí a my vyrážíme na první delší procházku kolem Vatína. Počasí nám přeje, ale pro jistotu pejsci dostávají jarní oblečky. Přes jamskou cestu míříme k mostu pod železnici. Amča míří na první jarní "koupel" do potoka, Gebča její nadšení nesdílí a tak zůstává na suchu. Za mostem je to vše rozkopané - od loňska probíhá rekonstrukce železnice a nic není na svém místě. Cesta je překopaná, tak zdoláváme příkop a míříme dál. Kolem rybníků míříme na delší verzi procházky. Na hřišti potkáváme květy krásných sněženek. To už jsme ale skoro doma. Počasí nám přálo a tak jsme se příjemně protáhly.

Fotogalerie zde: http://pharaoh.rajce.idnes.cz/Jarni_prochazka_26.3.17/

Bledule Světnovské údolí
25.3.2017

dsc_9683.jpgJako tradičně každý rok, také letos jsme vyrazili na kvetoucí bledule. Tentokrát poprvé na nejbližší lokalitu - světnovské údolí. Přidala se i Martina s Bastikem, já jsem měla Gebču s Amčou. Místo není značené, tak jedeme jen tak orientačně, kde by to mělo být. Místo nacházíme, parkuji u cesty a vyrážíme. Hned u auta jsou první plochy bledulí. Cestou jdeme dále a bledule jaksi mizí. No nic, aspoň máme procházku. Když jsme vylezli na kopec a potok zmizel z naší cesty, bylo jasné, že tudy cesta k bledulím již nevede. Jdeme tedy zpět. Cedule o bledulích jsou, velké plochy však nikde. Až pak vidíme, že musíme sejít z cesty a vydat se přes louku k potoku. Zde je ta nádhera. Bledule jsou v plném květu, řekla bych, že jsou rostlinky větší než jinde. Možná jsme trefili správnou dobu, nebo je to jiný druh, nevím - znalec nejsem :) Pořizujeme pár fotek na památku a pak už mizíme domů.

Fotogalerie zde: http://pharaoh.rajce.idnes.cz/Bledule_Svetnovske_udoli_25.3.2017/

 

 

Náhledy fotografií ze složky www.pharaoh.rajce.net