Jdi na obsah Jdi na menu
 


Sighound Club Show + Duodanube Bratislava 19.-21.8.2011

skenovat0008.jpgTři výstavy za jeden prodloužený víkend na Slovensku - to si nemůžeme nechat ujít. Pátek patří klubové výstavě chrtů, která je navíc spojená s výsledky za coursing a počítají se body pro získání titulu Šampion pro  krásu a výkon. Sobota a neděle se nesou ve znamení dvou mezinárodních výstav. To vše se bude odehrávat na dostihovém závodišti Petržalka.
Domlouváme se, že přijedeme na místo již ve čtvrtek večer. Před 14-ti dny jsme zde byli na coursingu a se správcem závodiště jsme se domluvili, že příjezd do areálu bude možný a ukázal nám místo pro "kemping".
Vše je nakoupeno, sbaleno a jsme připraveni na čtvrteční cestu. Jedeme ve složení já, táta, Asalka a Gebča. Bahča zůstává doma s mámou. Ostatní posádky nestíhají, takže na Slovensko míříme sami. Na vrátnici o nás vrátný ví a pouští nás za závoru. Stavíme základu, dáváme si večeři a procházíme areál. Pozde večer zaleháme a po půlnoci přijíždí Jitka s Vláďou, Terezkou a smečkou a s dalším karavanem Ivana se svojí smečkou ušatců. Pomáháme stavět ohrádky a všichni pesani již mají své zázemí. Usedáme a začíná první "večer". Všichni jsou utahaní a tak se jde časně ráno spát, přeci jen nás čeká druhý den výstava.
dscn0391.jpgVstávání v půl 8, snídaně, přejímka ... vše může začít. Výstava začíná až kolem poledne, takže na vše je spousta času. Na dnešek je přihlášeno 14 faraonů a všichni také přijeli. Já mám nahlášenou Gebču do třídy otevřené a Asalku do třídy šampionů, která zde potřebuje ohodnocení pro Krásu a výkon. Coursingu se zúčastnila jako jediná fena, takže na výstavě potřebuje potřebuje jakýkoliv bodík pro získání titulu. Výstava je již v plném proudu a tak se pomalu přesouváme k našemu kruhu. Gebča ani já dnes zřejmě nemáme výstavní kondici a tak nás v kruhu poráží Brigitte a Gebča dostává známku V2, res.CAC. Asalka už nasadila svůj utrápený výstavní výraz, v postoji to ještě docela šlo (na to jaká to bývá katasrofa), ale pohyb byl "vlečení vola na porážku", takže mě mile překvapila známka V2, res.CAC. Asalka se tak stává Šampionem pro krásu a výkon 2011 a dostává hezký pohár. Odpoledne přijíždí Petr a tak se naše sestava trošku rozrostla. Páteční večer patří povídání, hrám a zábavě. Někteří zalehají dřív, jiní později a další ještě později.
dscn0470.jpgV sobotu ráno vstáváme opět v půl 8, všude kolem byl rachot přijíždějících aut už v brzských ranních hodinách. Pozdě ulehající to mají ráno horší a tak nám předávají papíry a my míříme na přejímku vyzvednout katalogy a papíry v kruhu. Dnes je před námi nějakých 40 psů, takže na řadu půjdeme až odpoledne. Snídaně ... oběd ... a pak přichází pěkná rána v podobě "výběrčího" parkovného. Za nocování v areálu chtějí 25 € za noc, jen podotýkám, že zde není pořádné sociální zařízení, na WC není toal.papír, světlo nesvítí, zavedena je jen studená voda a toalety jsou v katastrofálním stavu, sprchy nejsou vůbec (tedy jsou u tribun, ale není teplá voda), přípojka na elektřinu pro karavany taky není. Takže toto opravdu ne. Naštěstí naše domluva před 14 dny se správcem měla výsledek a tak po projednání nás nocleh stál 15 €. Poté již nastupujeme ke kruhu. Panuje šílené vedro, vystavujeme uprostřed závodiště, kde není kousek stínu. Pesani jsou unavení z horka a páníci taky. Dnes už vystavuji jen Gebču, ta je v kruhu s Amálkou. Gebča se hezky předvádí a tak vyhrává třídu otevřenou (V1, CAC). V boji o CACIB nás nechává rozhodčí pěkně proběhnout, pak dlouhou dobu postoj a opět několik koleček v pohybu, násleuje opět postoj. Zřejmě si rozhodčí nemůže vybrat, fenky jsou velmi vyrovnané. Ale zde již štěstí nemáme. Gebča získává svojí první medaili za CACe. Odpoledne sledujeme závěrečky, ale nikdo z našich plemen nemá štěstí. Večer jsme dost unaveni a tak všichni docela brzy zaleháme.
p8210097.jpgNedělní ráno je opět ve znamení vstávání kolem půl 8, snídaně, vyzvednutí papírů. Tentokrát to bude asi rychlejší, před námi je cca 30 psů. Ale i tak to znamená vystavování kolem poledne. Sluníčko opět praží a všichni jsou již vláční. Z areálu se stává jedna velká prašná plocha a všichni jsou poseti jemným prachem. Gebča se vystavuje do třetice ve třídě otevřené, dnes bez konkurence a získává druhého CACe a postupuje do boje o CACIBa. Předávám Gebču chovatelce - Ivaně a ta si ji zkouší vystavit a jejich společný první pokus dopadá suprově - Gebča získává svůj první CACIB! V boji o BOBa se Gebči v jednom místě nechtělo běhat a samozřejmě rozhodčí byla natočena na toto místo. Vítězem se stal kámoš Attis s Terezkou, která slavila dnes narozeniny, takže měla nádherný dárek, ale tím to ještě nekončilo. Jitka měla dnes ještě v plánu běhání na Lednici a tak v rychlosti sbalila věci a s Vláďou odjeli. Attis zabodoval v závěrečkách, kde získal BIG-2! Nádhera, všichni máme radost! Poté již pomalu balíme, blíží se večer a bohužel náš pobyt zde končí. Nikomu se nechce pryč, většina lidstva už je pryč a v areálu je krásný klid. Nedá se ale nic dělat a vyrážíme na cestu. Doprovázíme Ivanu s karavanem až na náš sjezd z dálnice, poslední zamávání a jede každý svoji cestou. Při sjezdu z dálnice nám začínají blbnout světla a tak snad vydrží ještě domů. Naštěstí vydržely, ale zase bude nutná investice do našeho Ferdy. Dnes už víme, že je třeba vyměnit celé ovládání u volantu (stěrače, světla...prostě páčky), takže zase bude palba za opravu!
Děkujeme všem za krásný pobyt v Bratislavě, všem gratulujeme k výsledkům a těšíme se na příště, s některými již tento víkend

Posudky z výstavy ZDE
Fotogalerie z Klubové výstavy ZDE
Fotogalerie z Duodanube ZDE
Plné výsledky ZDE

dscn0532.jpg