Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výstavy 2009 - Asalé

******************************************************************************

Klubová výstava chrtov
Mojmírovce (SK) 9.8.2009

Třída šampionů; V1, CAC; rozhodčí - p. Maciej Lipiec, PL

Posudek:

3 letá fena s dobrou figurou, velmi úzký pohyb zadních končetin.

Komentář:

Tato výstava se konala ve spojení s Evropskou výstavou chrtů, na kterou jsme se ale nenahlásili. Takže ostatní již v sobotu vystavovali a my se teprve vydávali na cestu. GPSka nezklamala, před Nitrou nás svedla z dálnice a my ji naivně poslechli. Říkali jsme si, že zná asi zkratku. To, že jsme se motali přes slovenské vesničky by nebylo špatné, ale cesta na kterou nás dovedla...to nemají ani u nás zemědělci u pole - panelová cesta celá děravá s loužemi...no takže byl čas to otočit a příjezd na místo se prodloužil o necelou hodinu! No nic. Našli jsme areál Kaštiela, kde již probíhala výstava evropská. Našli jsme i cestu do areálu, kde jsme hned potkali Adélu se smečkou. Ta nás zavedla k tábořišti faraonářů. Všichni již odvystavovali, my jsme rozbalili stany a šlo se na závěrečky! Zde měli i faraoni úspěchy ve štěňatech, dorostu i mladých. Večer jsme již tradičně grilovali a poseděli až do ranních hodin.
V neděli jsme již také vystavovali. Kruh jsme měli přímo u "tábořiště", takže jsme jen nakukovali, kdy půjdeme na řadu. Bylo před námi málo psů, tak to uběhlo rychle. Všichni dostávali krásné známky. Asalka se vystavovala ve třídě šampionů a obdržela známku V1, CAC. Poté se nastoupilo o klubového vítěze, kde se nejvíce dařilo Esme, takže jí ještě jednou blahopřejeme. BOBa získal junior Bruno od Adély, taktéž gratulujeme. Pan rozhodčí dával velmi stručné posudky. Asalka také získala - díky své účastni na
coursingu minulý týden - titul Šampion pro krásu a výkon Slovenska 2009. Vyhlášení této soutěže probíhalo až v rámci závěrečných soutěží. Takže ostatní již balili a odjížděli a my jsme čekali až do konce. Asalka získala za tento titul krásný pohár. Poté jsme také sbalili a jeli domů. Cesta byla naštěstí pohodová a bez problémů. 
Celý víkend nás provázelo krásné počasí. Oba dny jsme si krásně užili a už se těšíme na další společné akce. Děkujeme všem za příjemně strávený víkend.

Fotogalerie ZDE

******************************************************************************

Klubová výstava Klubu faraonských psů
Kolín 11.7.2009

Třída pracovní; V1, CAC; rozhodčí - Ing. Petrusová Hana, CZ

Posudek:

Statná fena silné kostry, výborná hlava, ucho i krk, správně tvarovaný trup, výborné postoje a pohyby.

Komentář:

V samostatném článku ZDE

Fotogalerie ZDE

******************************************************************************

Mezinárodní výstava psů
Brno 28.6.2009

Třída šampionů; V2, res. CAC; rozhodčí - Beradze Iuza, Gruzie

Posudek:

Velmi pěkná fena, velmi pěkný výraz, perfektní vzhled, trochu strmější úhlení, dobré proporce, velmi příjemný charakter.

Komentář:

Naše nejoblíbenější výstava - MVP Brno. V tento termín se zde konalo hned několik výstav - MV psů, koček, chovatelských a jezdeckých potřeb, NV hospodářských zvířat a zemědělské techniky. Info o všech konaných akcích ZDE.
Ráno nás celou cestu provázel déšť, který ustal, když jsme přijeli na výstaviště. Takže jsme vše za sucha donesli do haly, kde nás uvítali již přítomní faraoni. Faraonů bylo nahlášeno 10, vystaveno 9. Posuzoval pan rozhodčí Beradze Iuza z Gruzie. Velkým překvapením bylo, že při posuzování používal i češtinu! (Doma jsme následně zjistili vysvětlení - gruzijský zpěvák nyní bydlí v Praze.) Asalka se vystavovala poprvé ve třídě šampionů, společně se Sachmetkou, která byla úspěšnější. Asalka mi udělala velkou radost - po dlouhé době držela v postoji předpisově uši, se kterými má na výstavě problémy. Zajímavé, že doma (i na coursingu v běhu, kde jí to brzdí) nosí ušiska skoro pořád nastražené a jak přijde na výstavu, tak ne a ne je postavit - potvůrka jedna. Takže jsem byla velice spokojená.
Následně jsme se chystali obejít ostatní výstavy a stánky - nakoupit různé dobrůtky a chov.potřeby pro Bahirka, kámoše vipety a Fíbinku a také mamince něco dobrého domů. Ale to začal pořádný liják, který chvilkama ustál na pár minut a pak zase pokračoval. Takže chvilky bez deště jsme využili k projítí výstaviště a vše jsme zvládli, vč. nákupů.

Videa: Mery, Asalé trénink, psi tř.mladých, psi mezitřída, feny tř.šampionů
Za natáčení děkuji Ivo Maňasovi :-)
Foto:
ZDE

******************************************************************************

Krajská výstava
Lanšroun 21.6.2009

Třída pracovní; V1, Vítěz třídy, Krajský vítěz; rozhodčí - RNDr. Ovesná Jaroslava, CSc., CZ

Posudek:

3 letá fena dobrého rámce s dobře utvářenou hlavou, velmi dobře nasazené ucho, výborná linie krku a hřbetu, dobré postavení končetin, velmi dobře osvalena.

Komentář:

Tuto výstavu jsme zvolili z důvodu její vzdálenosti. Máme to jen necelých 80 km, což je jedna z nejbližších výstav od nás. Přijížděli jsme mezi prvními, takže jak místo na parkování tak u kruhu jsme měli velice dobře zvolené. V kruhu na nás řada přišla taky hned ze začátku. Asalka se paní rozhodčí docela líbila a získala hezké ocenění a posudek. Měli jsme celý den na čekání na závěrečné soutěže. Probíhali zde ukázky pasení, předkola juniorhandlingu, tak se bylo na co koukat. Také se vystavovali naši kámoši vipeti - Cyril a Age. Oba získali také hezké posudky. Závěrečné soutěže začaly vystoupením mladých mažoretek (video), následovalo vyhlášení malířské soutěže dětí z místních škol a další soutěže spojené s výstavou. Na nás přišla řada až na konec, kdy se předvedly feny - krajské vítězky. Zde jsme ale již štěstí neměly. Celým závěrečným soutěžím vévodili chlupatí nebo mohutnější psi a chrtaři to štěstí neměli.
Výstava byla velice povedená, organizačně dobře zvládnutá. Podílelo se na ní i spousta sponozorů. Příští rok se snad také zúčastníme.

Video ZDE, fotogalerie ZDE

******************************************************************************

Speciální výstava Klubu faraonských psů
Hlučín 9.5.2009

Třída pracovní; V1, CAC; rozhodčí - MVDr. Piskay Vladimír, SK

Posudek:

Dobrý formát, dobrá modelace hlavy, dobrá horní i dolní linie. Dobrý postoj. Dostatek dynamiky v pohybu.

Komentář:

Brzské vsávání, dlouhá a propršená cesta - takto začínala sobota ráno. Do Hlučína jsme dorazili krátce po Jitce s Vláďou a setkali jsme se hned na parkovišti. Naštěstí přestalo pršet a vysvitlo sluníčko. V Hlučíně se konala krajská výstava psů a probíhala zde "naše speciálka". Výstava probíhala venku u obrovské vodní nádrže (přírodní jezero) Hlučín. 
Faraonů nahlásilo pouze 10 a šli na řadu jako první, takže čekání bylo krátké. Asalka se tentokráte vystavila moc pěkně a obdržela krásnou známku, kterou jsme nečekali. Mezi fenkami vyhrála Sakara od Pipalů a celkově - BOB -  Nairos od holek Blahutových. Blahopřejeme!
Cestou domů nás GPSka provedla po krásách naší země, takže jsme to měli i s krásnou podívanou
 

Fotogalerie ZDE
Výsledky faraonů ZDE

******************************************************************************

Mezinárodní výstava psů (DUO CACIB)
Brno 8.2.2009

Třída otevřená; VD2; rozhodčí - Redlicki Miroslaw, PL

Posudek:

Pravidelná kostra, dobrý profil, příliš široké čelo, dlouhý krk, málo výrazný kohoutek, správné úhlení, málo temperamentu.

Komenář:

Druhý den na výstavišti v Brně byl od rána propršený. My jsme stihli ještě dojít do haly za mírného deště, ale ti co dorazili trochu později poznali pěkný liják.
Faraoni byli ve stejné sestavě jako včera, tj. 11 + 1 (Tita). Pan rozhodčí byl opět nakloněn spíše známkám VD, než nějakým titulům. Bohužel dnes jsme s Asalkou neměly takové štěstí jako včera a nevyhnulo se nám "védéčko". Asalka byla docela unavená, jednak ze včerejší výstavy, pak také z cestování sem a tam a také včera jsmě měli doma ještě "povýstavní" návštěvy, takže to byl opravdu náročný víkend. 
BOBa získala opět C'Sachmet Farafra. Ještě musím zmínit úspěch našeho brášky Adada, který si dnes odnesl CACe a tímto se také stal CZ šampionem! Blahopřejeme Vám!

Video z výstavy Asalé zde , všechna videa z výstavy zde , foto zde
Výsledky faraonů zde

******************************************************************************

Mezinárodní výstava psů (DUO CACIB)
Brno 7.2.2009

Třída otevřená; V2, res.CAC, res.CACIB; rozhodčí - Ing. Petrusová Hana, CZ

Posudek:

Harmonická fena, střední výšky, výborně předvedena, pěkná hlava, ucho, krk, harmonický trup, výborné postoje a pohyby, mírně stočený ocas.

Komentář:

Letošní únorové Brno je ve znamení DUO CACIB (2 mezinárodní výstavy v jeden víkend). Na oba dva dny jsme se také nahlásili. Faraonů bylo předvedeno 11 + 1 mimo konkurenci - Maltská fenka Tita Tal Qala, která si teprve "vyřizuje papíry", takže potřebuje posouzení z výstav. Tentokrát s námi jel i Bahča, který po dlouhé době navštívil výstavu a byl moc hodný a pobyt mezi pejsanama mu opět prospěl.
Asalka byla ve třídě se Sachmetkou a šly jsme na řadu jako poslední z faraonů. No sice poslední, ale zřejmě nejvíce "vystrašené". Když jsme viděli výsledky faraonů posouzených před námi, tak nebylo vůbec o co stát. Titul paní rozhodčí zadala jen jednomu psovi ve třídě mladých, jinak to byli známky výbroné bez titulů, ale také "védéčka" a "déčko"! Všichni říkali, že jim byl vytknutý vysoce nesený ocas.
Paní rozhodčí nás přivítala slovy, že snad alespoň fenky budou lepší. No obě holky se líbily, takže Sachmetka si odnesla CACe a CACIBa (následně i BOBa) a Asalka res.CACe a res.CACIBa. Tímto jsme splnily podmínky pro udělení Šampiona CZ, protože Sachmet už šampionát má, tak CAC přechází na nás 
Výstava byla vydařená, parkování jako vždy v Brně super, kruhy prostorné a celé pokryté kobercem, což se jen tak nevidí. Takže se tě
šíme na zítřek.

Video z výstavy zde , všechna videa z výstavy zde , foto zde
Výsledky faraonů zde

******************************************************************************

Národní výstava psů
Olomouc 8.1.2009

Třída pracovní; V1; rozhodčí - Němec Josef, CZ

Posudek:

Dobře stavěná fena s velmi dobrou hlavou. Ve všech proporcích odpovídá standardu. Velmi dobře se prezentuje v postoji i v pohybu. Ocas má svěšený a stočený do kroužku.

Komentář:

Letošní první výstava pro nás byla v Olomouci, která je rozdělena do tří dnů a na naši skupinu připadnul pátek. Cestou na výstavu jsme na dálnici míjeli hromadné dopravní nehody, ale my jsme cestu absolvovali bez obtíží.
V Olomouci byla pěkná zima nejen nám ale i našim pesanům. Faraonů se výstavy zúčastnilo 9. Asalka byla ve třídě sama, krásně se předvedla jak v postoji tak v pohybu. Bohužel přetrvávající zima stočila její ocásek více než je u ní obvyklé, což se nelíbilo panu rozhodčímu a za tento "přestupek" jsme odešli "pouze" se známkou výborná 1. BOBa vyhrál Nairos od holek Blahutových. Po výstavě jsme šli nakoupit dárečky pro Bahču.
Cestou jsme se stavili v Brně, kde jsme ještě udělali nákup u Evy Maňasové v jejím
obchůdku, popovídali si a pak už jsme museli domů. Tam nás mohutně přivítal Bahirek, který zůstal v teploučku domova s mamkou.

Video Asalky z výstavy zde
Výsledky faraonů
zde

******************************************************************************

 

Náhledy fotografií ze složky Výstavy 2009